Passende dakbedekking voor platte en schuine daken

Het brede aanbod aan verschillende soorten dakbedekking maakt het niet altijd even makkelijk om een geschikt type dakbedekking uit te zoeken. Kiest u voor een traditionele dakbedekking met dakpannen, of zoekt u naar alternatieven? Wilt u uw platte dak als dakterras kunnen gebruiken, of is dit niet noodzakelijk? Het zijn slechts voorbeelden van factoren om rekening mee te houden. In dit artikel zetten onze dakdekkers de verschillende soorten dakbedekking voor platte- en schuine daken voor u op een rijtje. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken.

EPDM voor een plat dak als dakterras

Wanneer u een plat dak als dakterras wilt kunnen gebruiken, is EPDM de meest geschikte dakbedekking. Het voordeel van EPDM is dat u hier het hele jaar door overheen kunt lopen. Daarbij is EPDM een bijzonder duurzame dakbedekking. Het materiaal gaat normaliter een leven lang mee en hoeft weinig onderhouden te worden.

Plat dak voorzien van zink als dakbedekking

Naast EPDM kan ook zink als dakbedekking worden gebruikt. Het materiaal is duurzaam en heeft de prettige eigenschap, dat het eenvoudig te verbuigen is. Zo kan de vorm van het zink worden aangepast naar de vorm van uw dak. Ideaal, wanneer uw dak bijvoorbeeld de vorm van een bol heeft.

Schuin dak voorzien van dakpannen

Waar EPDM de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken is, geldt dat bij schuine daken voor dakpannen. De dakpannen worden zowel van klei, als van beton gemaakt. Ook heeft u bij dakpannen de keuze uit verschillende kleuren. De dakpannen zijn een relatief goedkope optie bij het bekleden van uw schuine dak. Daarbij gaan de dakpannen een lange tijd mee.

Rieten dakbedekking als alternatief voor dakpannen

Mocht u uw woning een luxueuze, landelijke look willen geven, dan kan een rieten dakbedekking interessant zijn. Riet is een dure dakbedekking, die daarbij minder duurzaam is dan de dakpannen. Het riet gaat vaak een kleine 35 jaar mee en moet regelmatig onderhouden worden. U wilt voorkomen dat hier een groene aanslag op ontstaat.

Voorzie een schuin dak van een leien dakbedekking

Een derde mogelijkheid bij het bekleden van uw schuine dak, is het gebruik van een leien dakbedekking. De leien dakbedekking lijkt enigszins op een dakbedekking van dakpannen. U heeft hierbij de keuze tussen natuurleien en kunstleien. De natuurleien zijn relatief duur, maar gaan ook het langste mee. Daarbij is de kans op een groene aanslag relatief klein. Het voordeel van kunstleien is niet alleen dat deze goedkoper zijn. Ook heeft u bij kunstleien een bredere keuze uit verschillende kleuren.

Dakdekker nodig?

  • 24 uur per dag bereikbaar!
  • Service en kwaliteit
  • Daklekkage
  • Gekwalificeerde dakdekkers

Bekijk de tips van de dakdekker

Hoe kan ik mijn dakpannen reinigen?

Hoe kan ik mijn dakpannen reinigen?

Door de jaren heen kan er een groene aanslag op uw dakpannen ontstaan. Vaak is deze aanslag het gevolg van bacteriën en mossen, die zich aan de dakpan hechten. Door de dakpannen regelmatig schoon te maken blijven ze langer mooi en behoudt uw woning zijn frisse...

Met de juiste voorbereidingen dakwerkzaamheden uitvoeren

Met de juiste voorbereidingen dakwerkzaamheden uitvoeren

Regelmatig worden de risico’s van het uitvoeren van werkzaamheden op het dak onderschat door woningbezitters. Zij gaan bijvoorbeeld zelf het dak op na een hevige storm, om een kapotte dakpan te vervangen. Ook voor het verwijderen van vuil op de dakbedekking wordt vaak...

Regenpijp laten ontstoppen aan het einde van de zomer

Regenpijp laten ontstoppen aan het einde van de zomer

Nu dat het einde van de zomer daar is, is het een goed moment voor uw regenpijp ontstoppen. Door deze onderhoudswerkzaamheid uit te laten voeren door de dakdekker bent u goed voorbereid op de aankomende herfst. Het seizoen waarin de bladeren van de bomen vallen en...

Call Now Button