Hoe kan ik een bitumen dakbedekking plaatsen?

Het is erg ingewikkeld om zelf een bitumen dakbedekking te plaatsen. Enerzijds omdat je voor het plaatsen van bitumen dakbedekking speciaal gereedschap nodig hebt, anderzijds omdat het verkeerd plaatsen van de dakbedekking voor vervelende complicaties kan zorgen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages onder de dakbedekking! Om dergelijke complicaties zo goed mogelijk te voorkomen is het sterk aan te raden om de hulp van onze dakdekker in te schakelen. Onze dakdekker heeft veel ervaring met het plaatsen van een bitumen dakbedekking, waardoor de kans op complicaties minimaal is.

Onze dakdekker helpt niet alleen bij het plaatsen van de bitumen dakbedekking. Ook kan onze dakdekker je helpen bij het onderhouden van de dakbedekking! Door de bitumen dakbedekking eens per jaar of eens per twee jaar te laten onderhouden, gaat de dakbedekking zeker vijfentwintig jaar mee.

Verschillende methodes om dakbedekking te plaatsen

Bitumen dakbedekking plaatsen kan op verschillende manieren, denk aan koud kleven, zelfklevende dakbedekking en de gietmethode. De meest gebruikte methode bij het plaatsen van bitumen dakbedekking is echter de brandmethode. Hierbij maakt onze dakdekker gebruik van een propaangasbrander, waarmee de coating van de dakbedekking sterk verhit wordt. Als gevolg hiervan zal de buitenste laag van de dakbedekking iets smelten, waardoor dit makkelijker hecht aan de ondergrond van het dak. Zo komt de dakbedekking stevig vast te zitten!

Hoe wordt bitumen dakbedekking op mijn dak geplaatst?

Het is van verschillende aspecten afhankelijk, hoe onze dakdekker de bitumen dakbedekking op je dak zal plaatsen. Niet alleen heeft een dakdekker de mogelijkheid om uit verschillende methodes te kiezen, ook bestaan er verschillende soorten dakbedekkingssystemen. Goede voorbeelden van deze systemen zijn onder meer het los gelegde systeem, het mechanisch bevestigde systeem, het partieel gekleefde systeem en een volledig gekleefd systeem.

Wil je direct hulp van onze dakdekker voor het plaatsen van bitumen dakbedekking? Schakel onze dakdekker vandaag nog in!

Dakdekker nodig?

  • 24 uur per dag bereikbaar!
  • Service en kwaliteit
  • Daklekkage
  • Gekwalificeerde dakdekkers

Bekijk de tips van de dakdekker

Hoe kan ik mijn dakpannen reinigen?

Hoe kan ik mijn dakpannen reinigen?

Door de jaren heen kan er een groene aanslag op uw dakpannen ontstaan. Vaak is deze aanslag het gevolg van bacteriën en mossen, die zich aan de dakpan hechten. Door de dakpannen regelmatig schoon te maken blijven ze langer mooi en behoudt uw woning zijn frisse...

Passende dakbedekking voor platte en schuine daken

Passende dakbedekking voor platte en schuine daken

Het brede aanbod aan verschillende soorten dakbedekking maakt het niet altijd even makkelijk om een geschikt type dakbedekking uit te zoeken. Kiest u voor een traditionele dakbedekking met dakpannen, of zoekt u naar alternatieven? Wilt u uw platte dak als dakterras...

Met de juiste voorbereidingen dakwerkzaamheden uitvoeren

Met de juiste voorbereidingen dakwerkzaamheden uitvoeren

Regelmatig worden de risico’s van het uitvoeren van werkzaamheden op het dak onderschat door woningbezitters. Zij gaan bijvoorbeeld zelf het dak op na een hevige storm, om een kapotte dakpan te vervangen. Ook voor het verwijderen van vuil op de dakbedekking wordt vaak...

Call Now Button